En riktig klassiker som är lika god som den är enkel. Dessutom är den i princip omöjlig att misslyckas med. Perfekt, eller hur?!
4 portioner
1 paket renskav( (viltmästarskav, älgskav, kronhjortsskav - välj din favorit)
1 gul lök
5 st champinjoner (välj din favoritsvamp)
smör eller olja att steka i
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 tsk kalvfond
persilja
salt och peppar
vinbärsgéle
ris
Gör så här:
1. Koka riset efter anvisningen på förpackningen.
2. Finhacka lök. Putsa och skiva champinjonerna och skär dem i lagom stora bitar. Lägg det i en gryta och stek tills de har mjuknat och fått en fin färg. Ta sedan upp ur grytan.
3. Lägg i renskaven och låt det bli genomstekt. Häll i löken och champinjonerna och låt det hela steka samman. Salta och peppra lätt.
4. Slå över grädden, vattnet och kalvfonden. Låt det hela puttra några minuter.
5. Smaka av med salt, peppar och vinbärsgéle. Låt det hela koka under lock i 10-15 minuter.
6. Finhacka färsk persilja och blanda i. Låt koka en liten stund till.
7. När du har fått till den rätta smaken är det bara till att servera direkt med en fräsch grönsallad, lingon alternativt vinbärsgéle och lite extra persilja på toppen.
8. NJUT!!!!
