Här kommer receptet på den ljuvliga rabarberpajen jag njöt av hela helgen. Om den är god nygräddad är det inget emot vad den är när den har stått en dag eller två. Det bästa med att äta paj i flera dagar är att man kan ha vaniljglass ena dagen och vaniljsås den andra. Perfekt!

Amandas Rabarberpaj

1 form

Till pajskalet:
3 dl vetemjöl
1 tsk strösocker

125 g kylskåpskallt smör
3 msk iskallt vatten

Till innehållet:
Valfri mängd rabarber som är skuren i små bitar
ca 1 dl råsocker beroende på hur sura rabarberna är
1 msk potatismjöl
Några klickar mandelmassa. Antingen hemgjord som du gör genom att mixa strösocker och sötmandlar eller så köper du färdig. Jag röstar på hemmagjord bara för att den är så mycket godare!
Gör så här:
Pajskal:
1. Skär smöret i små bitar.
2. Nyp ihop mjöl, socker och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa.
3. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen, glöm inte att trycka upp den ordentligt på kanten också. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
4. Sätt ugnen på 225ºC. Klä in kanterna i folie så att de inte glider ner. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca. 10 minuter.

Innehåll:
1. Blanda rabarber, strösocker och potatismjöl i en bunke.
2. Fyll det färdiggräddade pajskalet med rabarberblandningen och klicka ut mandelmassan ovanpå.
3. Grädda i ugnen på 225ºC ca 20 minuter. Rabarberna ska vara mjuka och hela pajen en fin färg, då är den klar.
4. Låt pajen svalna något innan servering. En kula vaniljglass eller massa vaniljsås är perfekt att servera till denna ljuvliga paj.  

Jag glömde potatismjölet så det blev lite party i botten men lika gott för det.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress