Att göra egen pasta har jag alltid velat prova men inte riktigt vågat mig på än. Men så igår var det dags, vi gjorde pastadeg som fick vila i kylen medan vi åkte och handlade ingredienser till fyllning. Därefter tillbringade vi drygt två timmar med att göra svamp- och ricottafyllning (skogschampinjoner, torkar karl-johansvamp, ricotta, parmesanost, scharlottenlök, vitlök och svartpeppar) och tryffelskum (scharlottenlök, vitlök, kycklingbuljong, grädde, tryffelolja). När alla förberedelser var klara tog vi fram pastamaskinen och fick ut degen till fyra, långa remsor som i det närmaste var felfria. Därefter skulle fyllningen skedas ut för att sedan täckas med en pastaremsa och slutligen naggas ihop med en gaffel. Det var ett otroligt roligt men ack så pilligt jobb som krävde sin koncentration. Än mer spännande blev det när kuddarna ner i vattnet och vi höll andan för om de skulle hålla eller inte.
Men höll gjorde de, allesammans, och tillsammans med knaperstekt pancetta, tryffelskum, sparris, pesto och riven parmesanost blev det en fantastisk måltid. Tyvärr gör inte riktigt bilderna måltiden rätta men oj, oj vad gott det var! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress