Hej alla fina läsare!
Det värmer att se att statistiken fortfarande ligger högt trots att jag har varit frånvarande i drygt en vecka. Öland kan bara sammanfattas med ett ord, fantastiskt! Jag återkommer till resan inom kort, just nu försöker jag smälta alla intryck och ta tillvara denna otroliga glädjen jag känner i kroppen.
Istället bjuder jag ikväll på en supergott recept på en enkel pastarätt som görs iordning på mindre än 15 minuter. Receptet kommer från MittKök och kocken Lisa Lemke. Laga, ät och njut!
Ingredienser till 4 personer:
500 g pasta
6 stora tomater
2 färsklökar
2 vitlöksklyftor

1 paket bacon
1 stor näve färsk basilika
Salt
Nymalen svartpeppar
1 ,5 dl ricotta
Rikligt med riven parmesan
Gör så här:
1. Koka upp pastavatten med salt.
2.
Strimla bacon och stek i en torr panna.
3.
Hacka löken och vitlöken, tillsätt till stekpannan och låt steka så den mjuknar.
4.
Skär ner tomaterna i bitar och tillsätt till stekpannan.
5. Låt puttra samman i ca 10 minuter och koka pastan samtidigt.Tillsätt ca 1-1,5 dl av det kokande pastavattnet för att få en härlig pastasås.
6.
Riv parmesan och hacka basilika, samt häll av pastan.
7.
Blanda ner basilika, ricotta och parmesan. Vänd runt med pastan och servera!
Ricottan gör att såsen ser ut att ha skurit sig men icke!
Sarah

Kul me recept :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress