Det där med att blanda i bär i mat är något jag är ytterst förtjust i! Inte bara för att det ser vackert ut på tallriken men även för att det är så härligt att få in lite sötma i maten. Gårdagens anrättning gav både sötma och syra vilket passade perfekt ihop med den salta laxen. Dessutom var det busenkelt att göra:
Till 2 personer:
Hjortonsås:
1. Blanda 1 dl hjortron med 1 dl creme fraiche. Smaka av med 2 krm socker, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.
1. Blanda 1 dl hjortron med 1 dl creme fraiche. Smaka av med 2 krm socker, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.
Ljummen fänkålssallad:
1. Ansa och strimla 1 fänkålsstånd. Stek i en klick olja i en stekpanna tills fänkålen börjat mjukna.
1. Ansa och strimla 1 fänkålsstånd. Stek i en klick olja i en stekpanna tills fänkålen börjat mjukna.
2. Blanda i 150 g babyspenat. Salta och peppra.
Servera sås och sallad tillsammans med 250 g varmrökt lax och en bit bröd. Snabbt, enkelt, nyttigt och riktigt gott!


Så gott det ser ut, Detta måste jag spara så jag kan prova göra det :) älskar lax!