Jag älskar efterrätter och en efterrätt lite extra mycket; chokladfondant. En efterrätt som är ytterst känslig och som blir riktigt äcklig om den går för länge i ugnen. För ett par veckor sedan försökte jag mig på att göra egen chokladfondant och den blev helt underbart god. Kanterna bakade och innehållet rinnande, ljuvligt! För att fondanterna lättare ska släppa från formarna pudrade jag dessa med mjöl. Vid servering kan du dofta över kakao så blir fondanten chokladig och fin!
Baka, ät och njut!!
Ingredienser till fyra personer
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
1 dl kakao
1 dl vetemjöl
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Smöra och mjöla fyra kokotter.
3. Smält smöret på spisen och blanda i chokladen tills allt smält samman.           
4. Vispa ägg med socker tills sockret löser sig.                                   
5. Vispa ner chokladsmöret tillsammans med ägget och sockret.                                  
6. Sikta ner vetemjöl och kakao i smeten, sikta så du slipper klumpar.              
7. Slå upp i portionsformar och baka i ugnen i ca 7-12 minuter. Allt beror på ugnen. Testa dig fram! Fondanten ska vara hårt på ytan och mjuk och rinnig i mitten.
8. Servera med exempelvis en kula vaniljglass, vispad grädde och varma bär.
9. Det viktigaste av allt - NJUT!!!
rememberthiis.blogg.se

Ser supergott ut :D

julia

Wow! Ser sååå gott ut!

Svar: Tack :D
Amanda

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress