OK - jag kan bara konstatera att vissa maträtter ser godare ut på bild än andra. Just denna kanske inte blev en fullträff men vänta bara tills ni får smaka den. Mums! Detta är en helt perfekt sallad att äta nu när kål är i säsong och det troligtvis finns en del julskinka kvar i kylen (går lika bra med annat protein eller vegetariskt) som behöver ätas upp. För att rätten ska bli komplett rekommenderar jag antingen granatäpple eller skivat, syrligt äpple på - just idag hade jag varken eller men det förhöjer den verkligen. Nedan recept är egentligen efter behag men här får ni de ungefärliga måtten som jag har använt:
Krämig grönskålssallad
1 påse grönkål
ca 10 st rensad brysselkål
olja
1 burk créme fraiche
2-3 msk majonnäs
½ tsk stark senap
rivet apelsinskal från ½ apelsin
svartpeppar & salt
1-2 dl riven parmesanost
julskinka
rostade valnötter
½ granatäpple/syrligt äpple
Gör så här:
1. Skölj grönkålen och strimla bryssekålen (helst på mandolin)
2. Lägg i en skål och ringa över lite olivolja, salt och peppar. Krama kålen ordentligt!
3. Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, senap, apelsinskal och riven parmesanost.
4. Blanda alltihop i en stor skål och se till att all kål får god dressing på sig.
5. Lägg upp salladen på en tallrik. Toppa med skivad/tärnad julskinka, rostade valnötter, granatäppelkärnor/tärnat äpple.
6. NJUT!!!

