30 november 2007

Mätt

Livets alla skiftningar

Kvällsmaten som idag bestod av tonfiskröra med grönsaker och vitlöksbröd är nu uppäten och Amanda är mätt...men gott var det. Dagen har varit lugn och skön.
Efter en kortare sovmorgon gick jag först inom SIA-butiken för att inhandla ett rött ljus....när jag får ett alldeles eget hem ska det vara som det är där inne.....utan tvekan Östersunds bästa & vackraste butik. Jag blir alltid lika glad och lyrisk när jag går in där. Sedan väntade ett besök på Apoteket för att inhandla näsdroppar och små tandborstar. Apoteket är ju för övrigt en intressant butik....där smyger folk omkring mellan hyllorna och försöker undvika att någon ska se dem....när de ska ha något i låt säga intimhyllan tittar de först så att kusten är klar och sedan smiter de fram och tar den produkten de ska ha tag i....hihi....kanske lite överdrivet men jag såg några som höll på ungefär så idag. Efter Apoteket väntade min veckohandling på Hemköp som gick lika snabbt och smidigt som det brukar. Med anledning av första advent på söndag gick jag inom Interflora för att köpa hyacinter......två stycken blev det till och med.

image294
Hyacinter och juleljus i fin kombination...:P

Jag insåg igår att mitt bröd i frysen höll på att ta slut så nu i eftermiddag har jag bakat bröd och jag var tvungen att springa ner snabbt till stan medan de jäsde för att köpa creme fraiche till kvällsmaten. Hela helgen visar de från Stockholm Horse Show på Svt24...:) Det är alltid kul att titta på hästar....de visar allt från hoppning till den stora finalshowen....kuligt värre.

Min förkylning har idag mer övergått till att verkligen bli en förkylning fast jag är endast snuvig, har ett öga som rinner konstant och ett par nysattacker emellanåt. Apropå att nysa....idag har jag känt vilket kraft det är som egentligen ligger bakom en nysning....tänk då alla de som stoppar sina nysningar....all den kraft som ska ut åker ju direkt upp till hjärnan...vad tror du Mamma...det är väl inte så smart att stoppa sina nysningar?? Jag tycker det är ganska skönt att nysa...*haha*

Efter mitt lussebullebak på söndag är jag rätt säker på att julstämning kommer att ligga på topp.
Ljusstaken är uppe i fönstret, julmusiken rullar på, hyacinterna är köpta, lussebullarna fyller lägenheten med en härlig doft och på kvällen är det konsert i kyrkan. Det är inte dåligt jobbat!!! Det är nog egentligen bara den stora julstädningen som fattas...innan jag åker hem ska jag ta tag i det problemet...:P

Ikväll blir det fruktstund och sedan ska jag se på Idol och se vem som får åka ut idag....det hade ju varit kul om det hade varit 2 tjejer i finalen men det är tveksamt om det blir så. Sedan hade jag tänkt se Melodifestivalens årskrönika (hur det nu kan bli en årskrönika när det bara pågår under knappa 3 månader) och lite senare blir det Morden i Midsomer.

Grattis Helena på födelsedagen!!
Hoppas att du har haft en bra dag..:)

Ha nu en mysig helg alla och se till att få i er åtminstone ett par lussebullar.
Kram