Lasagne, en ytterst god maträtt som jag lagar alldeles för sällan. Jag förknippar lasagne med ganska mycket jobb i köket men så kom jag över ett recept som bevisade motsatsen. Med receptet från Allt Om Mat som inspiration gjorde jag min egen variant på deras lättlagade lasagne och resultatet blev otroligt gott. 
 
Ingredienser till 4 personer: 
500 g nötfärs
½ zucchini
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar
½-1 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk chiliflakes
1/4 tsk kanel
1-2 tsk sambal oelek
1 msk kalvfond
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl creme fraiche
200 g färska lasagneplattor
riven ost
sallad 
 
Gör så här: 
1. Skala och grovriv zucchini och morötter. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs alltsammans i en stekpanna i en klick olja i ett par minuter.
2. Fräs nötfärs i en het panna och ha i peppar, salt, timjan, kanel, rosmarin, chiliflakes, tomatpuré, sambal oelek och kalvfond. 
3. Blanda ner de frästa grönsakerna och ha i krossade tomater. Låt alltsammans puttra i 10-20 minuter. Vänd ner creme fraichen mot slutet. Smaka av och se om du behöver mer kryddor!
4. Sätt ugnen på 200 grader. 
5. Varva lasagneplattor med köttfärssåsen och riven ost. Sista lagret ska vara köttfärssås och ost. 
6. Gratinera i ugnen ca 40 minuter och servera därefter med en härlig sallad. 
7. Ät och NJUT!