Det finns inget julgodis som är så gott som Rocky Road. Härliga bitar fyllda med sega dumlekolor, marshmallows och salta, knapriga nötter. Mycket godare än så här blir det inte! De senaste har jag pimpat receptet lite genom att byta ut jordnötterna/pistagenötterna mot pecannötter och ha lite flingsalt på toppen. WOW!
Du behöver:
300 gram mörk choklad, minst 70%
1 påse dumlekola
1 dl minimarshmallows
½ dl pecannötter
en nypa flingsalt på toppen
Gör så här:
1. Dela chokladen i mindre bitar och smält den långsamt över ett vattenbad. Jag smälte min choklad i mikron och det gick minst lika bra. Dock får man ta det lugnt och försiktigt så den inte skär sig.
2. Blanda övriga ingredienser
3. Häll över chokladen och blanda väl
4. Bred ut rocky roaden på en plåt och strö över lite, lite flingsalt.
5. Ställ kallt för att låta godiset stelna helt.
6. Skär upp godiset i valfria stora bitar om du har lagt det på en plåt.
7. Förvara i en tätslutande burk i kylskåpet.
8. NJUT!!!(men var försiktig, godiset är starkt beroendeframkallande




