Vilken fantastisk nyårshelg jag har haft! 
Efter en uppfriskande promenad ägnade vi större delen av eftermiddagen åt att laga den 4-rätters vi skulle avnjuta på kvällen. Mamma hittade en Pol Roger vintage från 2002 som vi drack större delen av kvällen och VILKEN champagne sedan. En ren och skär njutning! Vi drack först denna med lite ost och lättsaltade chips innan i intog första förrätten; kalixlöjrom med finhackad rödlök och vispad creme fraiche. Den andra förrätten fick jag tyvärr ingen bra bild på men det var krustader med svampstuvning i - ljuvligt tillsammans med ett glas Masi från 2007. 
 
Huvudrätten blev en hängmörad ryggbiff med hasselbackspotatis, stekt sparris och tomat samt en helt magnifik örtagårdssås som jag med lätthet skulle kunna äta med sked. Åh så god! Jag ska leta upp receptet på detta och delge er så snart jag bara kan. Desserten blev en himmelsk saffranspannacotta med färska hallon. I sann icke-svensk anda var vi ändå rysligt nöjda med vår egen insats till årets sista middag. Vad som hände mellan rätterna och där vi 12-slaget låter vi dock vara osagt men det blev en nyår vi sent kommer att glömma!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress